Keresés ebben a blogban

Betöltés...

2011. jún. 1.

Új repülős játékok XBox-ra

Épp az imént olvastam az xbox.hu blogon a júniusi megjelenési listát, ahol a már unalomig ismert címek mellett feltűnt egy számomra semmit nem mondó játéknak is a neve, ez pedig nem volt más, mint az Air Conflicts: Secret Wars.

Mint kiderül egy gyors Google keresés után, az Air Conflicts egy új, XBox-ra, PS2-re és PC-re megjelenő arcade repülős játék. Mivel a konzolokra elég kevés hasonló program jelenik meg, így mindig nagy érdeklődéssel figyelem ezeket a játékokat.

Eddig az IL-2 Birds of Prey és az Apache Air Assault jelentette a konzolos szimulációk csúcsát (mind a kettőt a Gaijin Entertainment fejlesztette), és ezeket egészítették ki az olyan arcade játékok, mint a Hawx, az Ace Combat vagy a Blazing Angels. Mondanom sem kell, hogy ezek utóbbiak messze men ütötték meg a számomra elfogadható szintet...

Az Air Conflicts-ről nem derül ki a weboldala alapján, hogy szimulátor vagy inkább arcade játék lesz, én remélem, hogy az előbbi, mert repülős akciójátékból van már éppen elég. Ami biztos azonban a játékkal kapcsolatban: 15 féle repülőgéptípus az első és a második világháborúból, 20 berepülhető terület és hét hadjárat. A multiplayer módokról egyelőre nincs hír. Megjelenése: június 17.Persze a Gaijin sem tétlenkedett mostanában és ők a meglehetősen idétlen elnevezésű Birds of Steel-el próbálják újra magasabbra tenni a mércét, az IL-2 Birds of Prey után. Egyelőre nem sok info van erről a játékról sem, csak annyi, hogy nyugaton a Konami adja majd ki (Oroszországban gondolom az 1C).